tiistai 28. maaliskuuta 2017

Uutisten seuraaminen

27.3.2017

Ilta-Sanomien digitoday uutisosiossa kerrottiin älypuhelimien haittaohjelmien määrän kasvaneen suuresti. Uutisessa kerrottiin edellisvuoden haittaohjelmatartuntojen kasvaneen 63:lla prosentilla edellisvuoden alkupuoleen verrattuna. Tekstissä kerrottiin Android-puhelimien sekä Windows-puhelimien olevan eniten altistuneita tartunnoille, kun taas Applen iOS-laitteet olivat altistuneet huomattavasti vähemmän tartunnoille.

Aihe oli kiinnostava, koska älypuhelimien tietoturva ei ole ollut paljoa esillä. Uskoisin suuren osan käyttäjistä olevan melko epätietoisia mahdollisista uhkista jotka piilevät mobiililaitteita käyttäessä. Yksi syy voi olla vanhanaikainen ajattelumalli mobiililaitteista. Ihmiset eivät välttämättä tiedosta puhelimien ja muiden mobiililaitteiden altistuvan samoille uhkille kuin tietokoneet.

Uutinen on ajankohtainen sillä elämme aikaa jolloin mobiililaitteet ovat osa jokapäiväistä elämää ja ne kulkevat aina mukana. Asiaa pitäisi tuoda enemmän esille sillä suuri osa ihmisistä ei ole tietoisia käyttöön liittyvistä uhkista ja mahdollisista tartunnoista ja siitä miten niitä voi saada.

Tulevaisuutta ajatellen jokaisen tulisi ottaa selvää miten tartuntoja voi saada ja mitä omalta osaltaan voi tehdä ehkäistäkseen tartuntojen saantia.

http://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000005144380.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti