keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Apuohjelmat

Apuohjelmat


GIMP

GIMP on ilmainen ja hyvin tunettu kuvanmuokkausohjelma. Se sisältää paljon ominaisuuksia ja mahdollisuuksia kuvan editoinnin kannalta. Se on melko helppokäyttöinen. Mikäli ei ole ennen käyttänyt kuvanmuokkausohjelmia työkalujen käyttö voi aluksi olla hankalaa mutta jokainen ohjelma vaatii tutustumista se on selvää. GIMP luo mahdollisuuksia tehdä hienoja kuvia. Mitä enemmän käyttäjä on aiemmin ollut tekemisissä editointiohjelmien parissa, sitä parempaa jälkeä saa aikaan. Sillä on helppo tehdä muokkauksia nopeasti ja tallentaminen on helppoa.


Avast Antivirus

Avast on virustorjuntaohjelma joka suojaa viruksilta ja muilta haittaohjelmilta. Ilmaisessa versiossa mukana tulee myös WLAN-verkkojen suoja sekä salasanasuoja. Avast tarjoaa paljon muita lisäominaisuuksia maksullisilla versioilla, mutta oman kokemuksen mukaan ilmainen versio riittää aivan hyvin kunhan osaa käyttää päätään asioissa mitä tekee. Sillä voi skannata koneen täysin viruksian varalta sekä tarkistaa koneen tilan turhilta tilaa vieviltä tiedostoilta ja ohjelmilta.


SpaceSniffer

SpaceSniffer on ilmainen ohjelma joka keskittyy monitoroimaan levyn käyttöä ja miten kansiot ja tiedostot rasittavat konetta sekä miten ne on järjesteltynä levyillä. Ohjelma käyttää Treemap visuaalista layout, joka luo välittömän kuvan siitä missä isot kansiot ja tiedostot sijaitsevat laitteillasi. Mitä isompina elementit näkyvät, sitä suurempia kansiot ja tiedostot ovat. Tämä ohjelma siis auttaa sinua hahmottamaan koneesi tilan ja pitämään sinut ajan tasalla siitä miten levyt on käytössä. Sen jälkeen on helppo lähteä karsimaan tai muokkaamaan kansioita ja niissä olevia tiedostoja tai mahdollisesti siirtää niitä johonkin toiseen osoitteeseen tai mitä ikinä.
CCleaner

CCleaner on ohjelma joka auttaa pitämään tietokoneen puhtaana poistamalla väliaikaistiedostoja.Ohjelma ei poista mitään tärkeitä tietoja kiintolevyltä, kuten dokumentteja.
Se poistaa tiedostoja kaikenlaista ohjelmista kuten Photohop, Media Player, WinRAR, Acrobat, Avast, Java sekä Officen työkaluista. Ohjelma ei kuitenkaan poista mitään ilman erillistä hyväksyntää. Se listaa poistettavat asiat ja tiedostot ajon jälkeen jonka jälkeen käyttäjä katsoo itse listan läpi ja tekee päätöksen poistettavista tiedostoista.

Notepad++

Notepad++ on helppo työkalu kirjaamaan nopeasti muistiin hoidettavia asioita. Myös nettisivun koodaaminen onnistuu sillä se tukee useimpia koodikieliä kuten Javaa, C++ sekä HTML.

VLC media player 

Tämä ohjelma on tarkoitettu toistamaan mediaa oli se sitten missä muodossa tahansa. Se on helppokäyttöinen eikä raskas ohjelma ajaa. Täydellinen ohjelma videoiden tarkasteluun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti