perjantai 3. toukokuuta 2019

Verkon luominen

Kerro, miten verkon luominen kahden koneen välille käytännössä tapahtuu? Mitä eri tapoja on toteuttaa yksinkertainen lähiverkko?

Yksinkertainen lähiverkko saadaan muodostettua kahden koneen välille kytkemällä ne toisiinsa ethernet-kaapelilla, sillä lähiverkko ei vaadi internet-yhteyttä. Laitteet voidaan myös yhdistää toisiinsa kytkemällä ne yhteiseen modeemiin joko langattomasti (WLAN) tai langallisesti (LAN). Lähiverkon on mahdollista myös luoda virtuaalisesti, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että koneet ovat yhdistettynä toisiinsa saman lähiverkon alle internetin välityksellä vaikka ne olisivat maantieteellisesti erossa toisistaan. Yksi suosituimmista softista on LogMeIn Hamachi, joka on saatavilla Windowsille ja Mac OS X:lle.

Mitä eri ongelmia asiassa voi esiintyä?

Koneissa voi olla asetukset väärin jonka vuoksi yhteydet eivät toimi. Täytyy myös pitää mielessä, että joku ulkopuolinen voi koittaa murtautua verkkoon mikäli yhteydet eivät ole hyvin suojattuja.

Miten huomioit verkkoyhteyksien tietoturvan?

Koneissa ei yleisestikään tulisi olla haittaohjelmia, joten koneet kannattaa ajaa läpi jollakin virustorjuntaohjelmalla. Yhteyksien tulisi myös olla salasana-suojattuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti